Adventure moto
ekspedicije

Doživi najbolje od Balkana, Europe i Maroka!

Odavno sanjaš (novu) ADV turu?
Trebaš dobro društvo i odlične vodiče?
Trebaš povremeni šus adrenalina ali ipak, sigurnost ti je na prvom mjestu?
Imaš puno iskustva ali nemaš vremena i ne stigneš sve organizirati sam?
Kad putuješ, želiš ući u dušu područja, upoznati lokalce, kušati najbolju hranu, voziti najljepše dijelove i otkriti najskrivenije dragulje?
Ne želiš se izgubiti u prevelikoj, bezličnoj grupi nego tražiš malu grupu odlične ekipe?

UNTAMED ture pažljivo su skrojene baš za tebe!
Svaka naša ekspedicija isplanirana je do najsitnijeg detalja i sve grupe su formirane od vozača sa sličnim navikama i očekivanjima. Ipak UVIJEK se, na terenu, prilagođavamo situaciji odnosno svakom vozaču ponaosob.

Ovo su smjernice po kojima su dizajnirane UNTAMED ekspedicije:

 • sigurnost je na prvom mjestu
 • male grupe – birano društvo
 • usklađena očekivanja
 • svi vozači su drugačiji
 • svaki vozač je u nečemu najbolji
 • avantura se ne može isplanirati, može se samo očekivati
 • isplaniraj do zadnjeg detalja a zatim improviziraj
 • nakon uspješno završene ekspedicije svi sudionici moraju biti bogatiji iskustvom i bolji vozači.

Želiš rentati GS-a

Imamo odličnu suradnju s najboljim Europskim rental agencijama. Ako je to tvoj thrill, vjerojatno ćeš moći voziti najnoviji model BMW motocikla!

Cijene renta variraju od modela do modela a na svakoj našoj turi možeš pronaći aktualni cjenik dostupnih modela.

Želiš voziti
svoj motor?

UNTAMED je brand – agnostik. Najbolji motor onaj koji voziš a najlošijji onaj koji je u garaži!

Ako ne želiš GS-a nego neki drugi motor, pošalji nam upit. Vjerovatno možemo smisliti nešto što te zanima.

Ako pak želiš voziti vlastiti motor, niko sretniji od nas! Bitno je jedino da je motocikl u dobrom stanju tako da s njim možeš ravnopravno sudjelovati u ekspediciji. Naravno, motor mora biti i registriran i s valjanom prometnom dozvolom.

Vodiči

ADV iskusnjare s tisućama kilometara pod sedlom i godinama vodičkog iskustva u moto ekspedicijama i različitim ekstremnim sportovima… Očekujte odlično društvo i sjajnu zabavu pod vodstvom ljudi koji znaju što rade!
Na svim UNTAMED ekspedicijama vrijedi pravilo ravnopravnosti – svi sudionici su jednaki samo vodič zna malo više.

Nos za avanturu ali i otkrivanje najboljih atrakcija – gdje god se našli. Spašavanje i prva pomoć, navigacija, šarafanje motora, veliko iskustvo u preživljavanju u prirodi… samo su neki od kriterija prema kojima biramo vodiče.

Lokacije

Ni jedna UNTAMED ekspedicija nikad nije ista kao ona prethodna. Svaka ekspedicija je svaki put pažljivo i vrlo detaljno isplanirana tako da uvijek otkrivamo nešto novo,  zavlačimo se negdje dalje, doživimo nešto drugačije. Putovati ADV motociklom po Balkanu, Europi ili Maroku zanimljivo je samo po sebi, međutim, tek vrhunskom organizacijom, putovanje može postati sigurna avantura.

Možeš se kladiti da ćemo te dovesti na sva skrivena mjesta i da nećeš propustiti ništa što vrijedi.

Smještaj

Svi objekti kao i sve lokacije smještaja, pažljivo su izabrani tako da se vozači poslije dugog dana mogu dobro i odmoriti. Međutim, naši smještaji nisu nikad samo to, odmor. Nastojim da i smještaj odnosno spavanje bude lijepo i zanimljivo iskustvo; da bude avantura sama po sebi.

Nikad ne ovisimo 100% o planiranoj lokaciji smještaja! To nam daje slobodu za improvizaciju i promjenu plana a svi znamo da avantura počinje tek kad plan padne u vodu!

Stil vožnje

Sigurnost je uvijek na prvom mjestu! Adrenalin je odmah iza.

Nastojimo se uvijek prilagoditi svim vozačima i svjesni smo da nitko ne želi da mu bude neizdrživo zahtjevno ili još gore, dosadno. Zbog toga, improvizacija nam je jako važna i ako je potrebno, radimo različite prilagodbe na terenu. Od toga da dijelimo grupu na više njih, do toga da mijenjamo rutu ili destinaciju – uvijek napravimo sve što treba tako da svaki dan bude nova avantura života i da svi na kraju dana u krevet legnu sretni i “zdravo -umorni”.

Podrška

Do sad si sigurno shvatio da ovo nisu klasične ture nego ekspedicije, po uzoru na alpinizam. To ukratko znači da sve što trebamo nosimo sa sobom, samodostatni smo i neovisni. Međutim, ako stvari krenu skroz naopako, u svim zemljama i na svim lokacijama imamo mrežu prijatelja i suradnika, odnosno odličnu podršku. U konačnici, gdje god se nađemo brzo i lako rješavamo sve izazove i probleme, od sigurnosnih i zdravstvenih do tehničkih ili bilo kojih drugih.

Vozila

Ove ekspedicije skrojene su za veće ADV motocikle.

Možeš s epridružiti ekspediciji s vlastitim motociklom – potpuno to podržavamo!

Imamo izvrsnu suradnju s najboljim EU rental agencijama pa, ako želiš rentati, možemo ti osigurati najnovije BMW (i druge) motocikle.

Ako rentaš od nas, očekuj da ćeš vjerovatno voziti potpuno novi model BMW GS motocikla.

Oprema

Smatramo da vozač sam najbolje zna kakva odjeća i zaštitna oprema mu najviše odgovaraju, ako je potrebno, rado ćemo dati koji savjet.

Na svim našim ekspedicijama, bez obzira na navike i uobičajeni stil vožnje, jako preporučujemo:

 • mx/enduro čizme (dakle čvrste, plastične čizme, bez obzira na vodonepropusnost)
 • neoprenske čarape ili druge čarape koje griju i kad su mokre
 • full face, mx / enduro / ADV kacigu. Za većinu ekspedicija vizir je bolje rješenje nego naočale
 • enduro / mx naočale (za kacige bez vizira)
 • više pari komotnih rukavica sa štitnicima za nadlanicu.
 • protektore (u jakni / hlačama ili neovisne) za: vrat, kralježnicu, prsa, rebra, ramena, laktove, kukove, bokove, trticu, bedra, koljena.
 • izrazito je bitno da odjeća i oprema a pogotovo rukavice i čizme “NIKAD” nisu pretijesne u hladnim klimama! Bez obzira na vrstu materijala od kojeg su napravljeni, tijesna odjeća i obuća ometati će cirkulaciju i time prouzročiti suprotan efekt odnosno osjećaj hladnoće.

Alati

Na UNTAMED ekspedicijama, sav potrebni alat nosimo sa sobom. Ako vozač dolazi vlastitim motociklom, jako je važno da sav specifični alat za brend i model svog motocikla, pogotovo kad se radi o rijetkim ili najnovijim modelima, osigura / donese on sam.

UNTAMED Travel Agency

Čerinina 13, 10000 Zagreb
Croatia

Prati nas

Prijavi se na novosti

© 2020 UNTAMED